Zilveren champagnekoeler 1917 Carrë /// Ter Hall


Categorie:Zilver
Mrt.:Wolfers Frères , C.J. Begeer
Datering:1917
Afmetingen:Hoogte 21,7 cm. /// diam. 19 cm. ( bovenrand )
Gewicht:799 gram
Conditie:Goed
Referentie nr.:8037M
Prijs:€ 1850,00

Inscriptie:
1892  Als Huldeblijk  1917
Den Heer en Mevrouw Ter Hall - Kohler
aangeboden door
De N.V. O.Carré's Nederl. Circus
Directie Mevr. de Wed: O.Carré-Adams
Amsterdam. Febr. 1917
Henri ter Hall (1866 - 1944) was een Nederlands revueartiest, theaterproducent en politicus. Hij stond in de vroege twintigste eeuw bekend als de Koning van de Revue. Van 1918 tot 1925 was hij lid van de Tweede Kamer.
Biografie
Hij was de man achter de grote Ter Hall Revues. Hij werd op 16-jarige leeftijd aangenomen als leerling-muzikant bij de Koninklijke Marine, waar hij tien jaar bleef. Intussen begon hij amateurgezelschappen te regisseren en op te treden als voordrachtskunstenaar in de kop van Noord-Holland. Vanaf 1892 verlegde hij zijn werkterrein naar Amsterdam, waar hij algauw een gezelschap oprichtte dat revuetjes bracht in kleine etablissementen. In 1895 schreef hij zijn eerste revue, Naar de tentoonstelling, die maar liefst 400 opvoeringen haalde. Naarmate het gezelschap en ook de revue groter werden ging hij zich meer en meer toeleggen op de zakelijke en artistieke leiding van het gezelschap (in 1920 overgenomen door Johan Köhler). Hij vierde op 5 februari 1917 te Rotterdam zijn 25-jarig jubileum en nam na ruim dertig revues te hebben geproduceerd op 2 mei 1928 afscheid in het Gebouw van Kunsten en Wetenschappen in Den Haag.
Verder was Ter Hall kamerlid, was hij betrokken bij de totstandkoming van de Bioscoopwet in 1926 en de Centrale Commissie voor de filmkeuring, waarvan hij tot zijn dood lid was. Daarnaast was hij van 1916 tot 1925 wethouder van Rijswijk en zette hij het Dorus Rijkers Fonds op.
Zijn gezelschap, bekend achtereenvolgens onder de namen Eerste Nederlandsche Revue-Gezelschap Henri ter Hall en Henri ter Hall Revue bracht, in chronologische volgorde, de volgende revues: Naar de tentoonstelling, Naar Lombok, Amsterdam wereldstad, Amsterdam fin de siècle, Naar Sonsbeek, Het einde der eeuw, Beschaving in 1900, Het land van belofte, Barnum en Bailey terug in Amerika, De stakingsbacil of Amsterdam in rep en roer, Stop even, Het hof van arbitrage, O, die drankwet, Publieke opinie, Doe er een deksel op, Kijk je nog eens om?, Hebt u niets vergeten?, Zie je ze vliegen?, ’t Is maar fantasie, Schots en scheef, Het zal wel wennen, Past d’r op!, In het gedrang, Halt hier blijven, Afkloppen, Knijpen maar, Ik zal het nooit weer doen, Wij vliegen, Lach er maar om, Weet jij ’t?, Nou, Draadloos, ’t Kan verkeren, Revue 1926, Revue 1927 en De Jubileumrevue 1928. Tot 1917 (Afkloppen) speelde hij zelf mee. Daarna nog in Weet jij ’t? (1922). Zijn echtgenote Henriëtte Köhler, een zuster van Johan en Piet Köhler, trad ook op in zijn revues.
Henri ter Hall was Officier in de Orde van Oranje Nassau. In Den Haag is een straat naar hem genoemd.
Bron : Theaterencyclopedie.